Betine Bernadotte Huflåtten | 12. mai 2022

Facial expression, Clothing, Smile, Joint, Skin, Outerwear, Hairstyle, Shoulder, Green, White

Min første måned i Sommerfuglen

Med lett kribling i magen troppet jeg opp til min første arbeidsdag som tekstforfatter i Sommerfuglen. Hva ville livet i et lite og relativt ferskt byrå by på? Nå, en måned senere, kan jeg dele de første erfaringene mine fra tilværelsen som skrivende sommerfugl. (Spoiler alert: Det var ingenting å være nervøs for!)

Font
Font

HJEM          CASER           LESESTOFF          TJENESTER          KURS          OM OSS

Etter noen år i et større og mer «etablert» tekstbyrå, kjentes det litt skummelt å gå over til en nykommer i bransjen. Men først og fremst var jeg veldig gira på jobbe i et lite og dynamisk miljø, hvor hver enkelt ansatt kan være med på å utvikle bedriften videre. Og etter et over gjennomsnittet hyggelig jobbintervju, var jeg ikke i tvil: I denne bedriften – og med disse folka – har jeg lyst til å være!

Ok, la oss komme i gang – dette er erfaringene mine fra den første måneden på lønningslista til Sommerfuglen Media.

Girl power for alle penga

I de fleste av mine tidligere jobber har sjefen vært en middelaldrende mann. Jeg hadde rett og slett lite erfaring med kvinnelige ledere – kom det til å bli annerledes? Svaret er definitivt ja! Noe av det kuleste med Sommerfuglen er Anna, den driftige dama som leder oss med en stødig hånd. Hun viser at det er mulig å få til det meste om man bare jobber hardt for det – her snakker vi en vaskeekte gründer som startet sin første bedrift i en alder av 24!

Det er vanskelig å ikke la seg inspirere av hva Anna får til. Men like viktig – kanskje viktigere – er omsorgen hun viser for sine ansatte. Noen som har bursdag? Da tropper hun opp på kontoret med hjemmebakt kake og håndskrevet kort.

Og apropos de andre i gjengen – dette er jenter som kan og vil – og som viser at fremtiden i mediebransjen i alle fall ikke tilhører gamle gubber.

Frihet under ansvar

Sommerfuglen er ikke en arbeidsplass hvor du må stemple inn klokka ni og ut igjen fem. Jeg skjønte tidlig at her er det frihet under ansvar som gjelder. Anna bryr seg lite om når og hvor jobben blir gjort – det viktigste er at du leverer et godt produkt og stiller til møter.

Men etter noen lange år på hjemmekontor er det godt å dra fysisk på jobben og treffe kolleger. Det er ikke akkurat noen ulempe at Sommerfuglen har kontorplasser på Factory Tøyen. Freshere omgivelser skal du lete lenge etter – hvis du ikke får arbeidslyst her, får du det ingen steder! (Og med bakeriet Håndbakt i underetasjen, er avstanden farlig kort til nybakte boller og skikkelig god kaffe.)

Varierte arbeidsoppgaver – og arbeidsdager

Som tekstforfatter i Sommerfuglen er ingen arbeidsdag lik. En dag kan by på kundemøter eller workshops for å utarbeide språkprofil, mens den neste går ut på å produsere captions for neste ukes innlegg på sosiale medier. Nyhetsbrev, blogginnlegg, «om oss»-tekster og oversettelser – her er det nok av utfordringer å bryne seg på dersom du, som meg, elsker historiefortelling og å skape gode tekster som selger.

Den første måneden som en del av sommerfugl-gjengen oppsummert? Jeg tror det må bli slik: Frihet til å forme egen arbeidshverdag, en leder som inspirerer og motiverer, verdens dyktigste og søteste kolleger – pluss et kontorlandskap som er så stilig at du ikke får lyst til å gå hjem. Tror jeg kan venne meg til dette, altså!

Personal computer, Hair, Plant, Laptop, Smile, Hearing

Ingrid Reigstad | 4. januar 2022

Mobile phone, Communication Device, Hand, Gesture, Finger

Mette Bruaas | 1. desember 2018

Mineral water, Smile, Table, Drinkware, Tableware, Bottle, Happy, Chair

Magnus Liøkel | 23. januar 2020

Videre lesning:

Sommerfuglen Media

Material property, Black, Font

© 2022 - Sommerfuglen Media | Oslo

Sommerfuglen Media

Material property, Black, Font