Betine Bernadotte Huflåtten | 12. JULI 2022

Personal computer, Smile, Table, Laptop, Standing

Burde du egentlig bruke penger på en tekstforfatter?

Siden vi lever av å skrive, er svaret vårt kanskje ikke så overraskende JA! Fordi vi ser at det funker. Godt innhold innhold er nemlig viktigere enn noen gang – og med en profesjonell tekstforfatter på laget er du garantert nettopp det.

Font
Font

HJEM          CASER           LESESTOFF          TJENESTER          KURS          OM OSS

Men hva mener vi egentlig når vi snakker om godt innhold? Jo, nå skal du høre. Alle vet at historier selger, ikke sant. Akkurat det er selve kjernen i innholdsmarkedsføring, en strategi som går ut på å skape verdifullt og relevant innhold i egne kanaler for en definert målgruppe – med mål om å stimulere til lønnsom kundeadferd. Altså noe helt annet enn tradisjonell «se så flinke vi er, kjøp tannkremen vår»-reklame.

Derfor er godt innhold gullI en jungel av merkevarer som skriker om oppmerksomhet, skal det stadig mer til for å bli lagt merke til. Da gjelder det å lage innhold som ikke forsvinner i mengden, men som treffer akkurat dem du ønsker å nå. Og det er her de gode historiene kommer inn i bildet! For ved å gi kundene verdi, enten i form av nyttig informasjon, inspirasjon eller underholdning, oppnår du tre ting:

 • Du får folk til å bli kjent med deg.
 • Du får folk til å like deg.
 • Du får folk til å stole på deg.


Godt innhold er litt som et kinderegg. Det styrker merkevaren din, skaper tillit til bedriften din – og øker salget. Men det forutsetter at innholdet er nettopp det, godt. Har bedriften din egne folk som jobber med innholdsproduksjon? Topp! Er skrivinga derimot noe dere helst skulle overlatt til andre, fordi dere verken har tid eller ressurser – ja, da bør du lese videre!

Dette gjør en tekstforfatter for deg

Det er lett å tenke at «alle kan skrive, vi fikser innholdet selv», men det er ikke alltid så lurt. Javisst sparer du penger, men du kan også ende opp med et halvveis resultat. Dersom du setter bort skrivearbeidet til en profesjonell tekstforfatter får du i stedet innhold av høy kvalitet – jevnlig over tid. (Samtidig som du kan bruke tiden din på det du er best på!)

Med en tekstforfatter på laget får du innhold som

 1. Snakker med din unike stemme
  En tekstforfatter er ekspert på Tone of Voice, slik at personligheten til bedriften din gjenspeiles i alt innhold dere publiserer – enten dere er humoristiske, seriøse eller jordnære.
 2. Snakker med et språk leseren forstår
  Tekstforfatteren ser bedriften utenfra. Da er det lettere å unngå stammespråk og avanserte faguttrykk, og kommunisere med et språk som alle kan forstå.
 3. Forsterker omdømmet ditt
  Skrivefeil og kronglete setninger er ikke spesielt tillitsvekkende. Tekstforfatteren er ekspert på godt, klart og korrekt språk – og velskrevne tekster skaper et positivt inntrykk av bedriften din.
 4. Gir god synlighet i Google
  En tekstforfatter vet hva som skal til for at tekstene skal bli belønnet med høy ranking og økt synlighet i Google, for eksempel søkeordsoptimalisering (SEO). Også kvalitet, originalitet og godt språk er noe Google premierer.
 5. Oppfordrer til handling
  Alt innhold har et mål – å trigge til en handling hos leseren. Tekstforfatteren skriver tekster som oppfordrer til handling, uansett om det er å kjøpe et nytt produkt eller donere penger til et godt formål.

Engasjerende innhold skreddersydd til ulike kanaler

Det er mange måter du kan få ut innholdet ditt på. En tekstforfatter kjenner alle de ulike kanalene og vet hva som skal til for å treffe blink, uansett om det er blogginnlegg, nyhetsbrev eller innlegg på LinkedIn som skal publiseres. Dessuten holder han eller hun seg oppdatert på alle trendene som angår bruken av de forskjellige kanalene, og kan hjelpe deg å velge hvilke plattformer du har mest utbytte av å være på.

Alt dette jobber vi i Sommerfuglen med hver eneste dag. Vi hjelper deg med innholdet ditt fra A til Å – fra å utvikle ideer til å legge en plan for når og hvor ofte du burde publisere – og ikke minst hvor. Fordi det beste vi vet er å lage innhold som faktisk gjør at du når målene du setter deg – enten det er flere klikk, konverteringer eller påmeldte på nyhetsbrevet ditt.

Tenker du at en tekstforfatter er nøyaktig det du trenger? Ta kontakt, da vel!

Personal computer, Hair, Plant, Laptop, Smile, Hearing

Ingrid Reigstad | 4. januar 2022

Mineral water, Smile, Table, Drinkware, Tableware, Bottle, Happy, Chair

Magnus Liøkel | 21. juni 2021

Videre lesning:

Sommerfuglen Media

Material property, Black, Font

© 2022 - Sommerfuglen Media | Oslo

Sommerfuglen Media

Material property, Black, Font