Min første uke som fullvoksen sommerfugl toppet seg med fredagens workshop. Fem bedrifter hadde trosset regnværet – alle for å slurpe i seg god kaffe og enda bedre råd om hvordan bli mer synlige i sosiale medier.

Britney samlet kanskje flere mennesker i Telenor Arena, men spekteret var nok større hos oss i Nydalen. Uten å røpe for mye kan jeg si at det var en salig blanding av kaffe, klær, data og drosjer – toppet med en dæsj sex og politikk. Høres ikke det ut som en artig fredag, så vet ikke jeg!

Det var dronningen selv som åpnet showet. Nei, jeg snakker ikke om deg, Britney. Anna beveget seg rundt i rommet som Muhammad Ali – floating like a butterfly og alt det der – og kom med både harde fakta og praktiske tips på løpende bånd. Jeg tror jeg lærte mer om Instagram på én time enn jeg lærte om juss på fem år. Nok sagt.

“Veldig bra SoMe-workshop hos Sommerfuglen Media i dag. Stor nytteverdi og mye ny kunnskap. Takk til Anna, Marianne og Magnus” – Bård Lerberg, Bisnode 

Marianne fulgte etter med sine tips og triks om tekst. Deltakerne noterte for harde livet. De turte vel ikke annet etter å ha vært vitne til Mariannes slakt av flere dyslektiske skrekkeksempler. Det skal sies at Marianne nettopp hadde fått en særskrivingsfeil i øyet, noe som kan være veldig irriterende. Hun er vanligvis helt harmløs. Men ingen av oss kommer noen gang til å skrive vettskremt i to ord igjen, så tusen takk til Marianne!

Deltakerne fikk tatt rådene i bruk da de senere skulle jobbe med sine bedrifters egne utfordringer. Sommerfuglene flakset rundt i rommet, klare til å hjelpe hvis det trengtes. Og det trengtes. For det er ikke bare bare å formidle riktige verdier, definere målgrupper, reposte innlegg og det som verre er.

Å mime til Oops!… I Did It Again er én ting. Men å bli sett og likt i sosiale medier er faktisk en kunst. Såpass har jeg da lært på en uke.

//Magnus

Magnus Liøkel

Magnus Liøkel

Tekstforfatter

Trenger bedriften din også litt digital drahjelp? Neste workshop er allerede fredag 14. september.

Noter det bak øret. Tatover det i korsryggen. Og meld deg på under!