Julen handler som kjent om å gi tilbake. Enten til dem du er glad i, eller til noen som trenger det mer enn andre. Vi i Sommerfuglen ønsker å gi tilbake til de store små – nemlig småbedriftseierne rundt om i landet.

Næringslivets fargeklatter

Vi spiller selv i lilleputtligaen. Vi vet hvor hardt det kan være å hevde seg blant de store gutta. Derfor ønsker vi å anerkjenne dem som faktisk gjør det. Dem som holder det gående fra morgen til kveld – og iblant litt lenger. Dem som alltid gir det lille ekstra og får oss til å føle oss spesielle. Dem som virkelig har lyst til å gjøre en forskjell – om det er for kloden eller for menneskene i nabolaget.

Det er tross alt disse ildsjelene som gir næringslivet personlighet. Litt farge innimellom de store, grå kjedebutikkene og konsernene. Men for å unngå at disse fargeklattene viskes ut, er det viktig at vi faktisk støtter opp om dem. Og ikke bare sier at vi skal gjøre det.

Bli et levebrød

Det er ikke så mye som skal til. Bare ta turen innom den lokale bakeren i stedet for å kjøpe et masseprodusert brød på Rema. Gi favorittskoene dine til skomakeren i stedet for å kjøpe nye. Eller kjøp morgenkaffen din hos den lille kaffesjappa som nettopp åpnet – selv om det ligger en Espresso House rett rundt hjørnet (Det ligger alltid en Espresso House rett rundt hjørnet).

Kanskje koster det noen kroner ekstra. Men forskjellen du gjør, kan ikke måles i penger. For hos disse bedriftene blir du ikke bare et nummer på en kvittering eller en forespørsel som må behandles. Du blir et levebrød.

Og er det ikke godt å vite at du faktisk kan gi noen muligheten til å leve av det de lever og ånder for? Og at hver gang du legger igjen penger på disken, gjør personen bak et lite hopp av glede? Det synes iallfall vi.

Tagg en ildsjel

Derfor har vi i hele desember en kampanje på Facebook der du kan tagge en slik ildsjel som fortjener en ekstra oppmerksomhet. Lille julaften vil vi trekke én av disse som får en privat workshop med oss i Sommerfuglen – slik at vi sammen kan gjøre den lille bedriften litt mer synlig. 

Så gå inn på Facebook-siden vår, tagg i vei – og ha en riktig god jul!

//Anna

Anna Knudsen

Anna Knudsen

Grunnlegger og kreativ leder

Trenger bedriften din hjelp med sosialer medier? Send oss en melding!