Bedrifter vet hva de driver med. Forhåpentligvis. Men å formulere det i egenbeskrivelsen, er ikke alltid like lettHer er noen tips til hvordan du får “Om oss”-teksten til å dreie seg litt mer om dere – og litt mindre om alle andre.

“Den Beste Bilservice AS er en leverandør av bilpleietjenester med lang erfaring i bilbransjen. Vårt overordnede mål er å levere tjenester av ypperste kvalitet og med fokus på gode kundeopplevelser.”

Forstår jeg hva de selger? For så vidt. Blir jeg solgt? Ikke helt.

Oppfør deg som folk

Som Tony Brignull, Englands mest prisbelønnede tekstforfatter, sa – “we relate to a company as we do to a person.” En god start er altså å oppføre seg som folk. Eller i det minste å skrive som folk, med ord Turid i tredje-etasje forstår.

Ingen liker pompøse og selvhøytidelige mennesker. Og ingen liker pompøse og selvhøytidelige bedrifter heller. Så du trenger ikke å underlegge kjøretøyet mitt en inngående vurdering etter gjeldende forskrifter. Det holder at du sjekker bilen min nøye og etter reglene.

Men du opererer i B2B-markedet, sier du? Og derfor må du fremstå som en mer seriøs og profesjonell aktør? Greit. Men husk at bedriften du skal selge til, er laget av akkurat det samme som din. Folk. Og folk stoler mest på folk, stort sett.

Bruk fantasien

At bedriften din viser litt sjarm og glimt i øyet, betyr ikke at den er useriøs. Tvert imot vil en personlig tone skape tillit. Og du trenger ikke ty til poesi for å være kreativ. Ofte kommer du langt med å bytte ut standardfraser med noe annet. Aller helst noe eget.

“You can’t bore people into buying your product” – David Ogilvy

Hvorfor ikke skrive at bedriften har mange år bak rattet i stedet for lang erfaring i bilbransjen? Ikke akkurat Shakespeare. Men litt mer snert. Litt mer personlighet. Og du skiller deg ut i mengden.

Men driver du et begravelsesbyrå, skriver du ikke at du graver ned svigermødre kjapt, dypt og billig. Du skjønner tegninga. Ingen regel uten unntak.

Bruk verdiene for det de er verdt

De fleste bedrifter har verdier. Noe de står for eller jobber etter. De bør også på et eller annet vis skinne gjennom i egenbeskrivelsen din. Har bedriften din leken, modig og utfordrende som verdier, skurrer det litt hvis tekstene er tørre og fulle av floskler. 

Egenbeskrivelsen skal være som ordet tilsier – din egen. Ikke andres. Så legg arbeid i få teksten til å vise hvem bedriften din er, og ikke bare fortelle det. Jeg tror du vil tjene på det. Design, bilder og layout er kanskje utstillingsvinduet ditt. Men det er ordene på skjermen som er selgeren bak disken – og det er der salget skjer.

//Magnus

Skriver du for bedriftens sosiale medier? Da bør du lese våre skrivetips for sosiale medier.

Hvis du vil vite mer om hvordan du skriver på nett, kan du sjekke ut dette kurset.

Trenger bedriften din hjelp med tekst? Send oss en melding!

Magnus Liøkel

Magnus Liøkel

Tekstforfatter