Du har ingenting å tape!

Det har skjedd mye de siste ukene. Vi har fått nye kunder og mange nye oppdrag, vi har opprettet praksisplass for første gang, og vi har igjen blitt sendt på hjemmekontor. Denne artikkelen tar for seg noe vi alle må ha mye av om dagen; nemlig «tæl».

Bjørn Granlund | 12. november 2020
Bjørn som smiler til kamera.

Sommerfuglen var nylig gjester i den nye podkasten «Lappemøte», en podkast for ferske reklame- og kommunikasjonsfolk og unge jobbsøkere generelt.

De som står bak podkasten, Ingrid Moholt Waaler og Joachim Krogvold, er selv en del av denne målgruppen og ønsket å bli litt klokere på denne jungelen av en bransje. En bransje Sommerfuglen er en del av. 

Temaet i episoden vi var med på, var nettopp tæl. Den handlet om hvordan unge jobbsøkere må tilegne seg denne egenskapen når de skal ut på jobbmarkedet – særlig nå som konkurransen er tøffere enn på mange år!

Tæl kan bety så mangt. Det kan handle om å ta et tøft valg, ta initiativ eller å jobbe hardt.

Det som er helt sikkert, er at Sommerfuglen består av folk med tæl. Vi er alle unge folk som har tatt både tøffe og uortodokse veivalg i karrieren.

Ta sats og hopp i det

For tre uker siden kom det en person inn på kontoret mens vi spiste lunsj.

Hun ville treffe Anna. Men hun måtte skuffet få høre at hun ikke var på kontoret den dagen. Vi spurte hva det gjaldt. «Jeg vil jobbe med AW Magazine», sa hun og fortsatte: «Jeg oppdaget magasinet i helgen, og jeg bare elsker det, så jeg følte jeg bare måtte ta sjansen og komme hit». Deretter satte hun seg ned ved lunsjbordet og pitchet seg selv. 

Hun møtte Anna uken etter og viste frem en promovideo av magasinet hun hadde laget på eget initiativ. 

Det er tæl det.

Helena fikk jobben på flekken. Hun er 22 år gammel og er en selvlært videoprodusent. 

Mange arbeidsgivere ville kanskje tenkt at hun er for ung, mangler utdanning eller at hun har for lite erfaring. Men vi så talent, vilje og kreativitet. Det kommer du langt med, mener vi. 

Hva er budskapet her? Enten det er snakk om å sikre deg drømmejobben, drømmedama, studieplass eller praksisplass – ta sats og hopp i det. Legg en plan, gjennomfør og kjør på.

Du har ingenting å tape!

Og her ser du den første videoen fra Helena: